عطر چگونه ساخته می شود؟عطر آمیزه ای از روغن هایی اسانس , ترکیبات معطر و ثابت کننده و الکل می باشد. روغن هایاسانسی از صریق تقطیر گلها و گیاهان علفها بدست می آیند. اگر عصاره گیری از ططریق تقطیرمیسر نباشد توسط روغنهای جذاب این کار صورت می گیرد. مانند گل یاس . در عصاره گیریتوسط روغن های جذاب اساسا عمل استخراج و جداسازی روغن بدبو توسط الکل می باشد.انواع عطر و خواص آنهمانطور که درصد ترکیبات معطر کاهش یابد شدت و طول عمر عطر نیز کاهش می یابد.ترکیبات عطر به ترتیب زیر می باشد:1- عصاره عطر: 40-30 درصد ترکیبات عطر2- 10-20 درصد ترکیبات معطر((Eau de perfum)) 3- 5- 10 درصد ترکیبات معطر (( Eau toiletle)) 4- 2-3 درصد ترکیبات معطر((Eau de cologne))ترکیبات آب و الکل به عنوان حلال مواد معطر بکار می رود. در عمل گرمای بدن سبب می گردد تاحلال به سرعت تبخیر شده و عطر بر روی پوست باقی بماند بتدریج طی چندین ساعت تبخیرگردد.1- رایحه اولیه: رایحه ای که پس ازچند دقیقه از استعمال عطر احساس گردد. رایحه اولیه هماناحساس اولیه از بوی عطر است. به همین خاطر در فروش عطر تاثیر به سزایی دارد. رایحه اینمرحله تازه و تند می باشد ترکیباتی که در این مرحله دخیل هستند بوی تند می باشدو شدیدافرار می باشدو به سرعت تبخیر می شود.2- رایحه ثانویه: رایحه ثانوی عطر زمانیکه رایحه ابتدایی از میان می رود آشکار می گردد. رایحه ثانوی بدنه اصلی عطر تشکیل می دهد و به عنوان ملایم کننده بوی تند اولیه به کار می رودو این مرحله چیزی حدود 10 دقیقه تا 1 ساعت بعد از استعمال عطر احساس می گردد.3- رایحه پایانی: رایح عطر را زمانی که رایحه اولیه و ثانوی از میان می رود شامل می شود.ترکیبات این گروه معمولا ثابت کننده می باشند. رایحه این مرحله قبل از 30 دقیقه پس ازاستعمال عطر احساس نخواهد شد.عطرها از چه چیزهایی درست می شوندگیاهان به عنوان منبع اصلی تولید روغنهای اساسی و ترکیبات معطر به شمار می آیند گیاهاناین ترکیبات را به خاطر محافضت از حیوانات گیاه خوار و همچین جذب حشرات گرده افشان تولیدمی کنند.1- گلها : بزرگترین منبع مواد معطر می باشند که شامل گلهای سرخ و مریم و میخک و یاس وابریشم هستند.2- برگها: برگهای نعناع هندی و بنفشه و رزماری و مرکبات و گوجه فرنگی3- ریشه و ساقه های زیرزمینی : ریشه درخت جوز و زنجیل.4- دانه ها: دانه های گشنیز و زیره و کاکائو و هل و بادیان5- میوه ها : تمشک و توت فرنگی و سیب و مرکبات و وانیل و فلفل شیرین6- روغن چوب: چوب درختان سرو و عرعر و کاج و صنوبر7- پوست درختان: درخت نعناع8- صمغ: صمغ بوته کندر و درخت گل حنا و کاج و صنوبرمنابع حیوانی 1- مشک : از کیسه آهوی آسیایی گرفته می شود.2- کاستوریوم : از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی به دست می آید.3- عنبر سائل : ماده چربی ماندی که از نهنگ عنبر درست می سود.4- عسل: از کندوی عسل به دست می آید.منابع مصنوعیمواد معطر ساختگی ترکیبات ارگانیکی است که از فراورده های نفتی و یا صمغ درخت کاج حاصلمی گردد مانند کومالین و لنالون.خانواده عطر هارایحه پر طراوتfreshygreen: رایحه ای شبیه علف و سبزه و یا برگهای تازه چیده شده می ماند.orientalرایحه گرم) رایحه کاجی و بلوطی و یا وانیلی Spicyy: رایحه گرم و تند.Woody:رایحه جنگل و چوب خشک تازه قطع شده.Floral(رایحه گل) ملایم و طبیعیFruity : رایحه میوه ها به جز مرکباتFurgal : رایحه قارچ مانندEarthy/Mossy: رایحه زمین جنگل و خاکCitruso:رایحه مرکبات مانند : نارنج و لیمو ترش پرتغالLobacco: رایحه تنباکوSweet : رایحه شیرینLight: رایحه ملایم و سبکHeavy: رایحه سنگین و گیرااصولا وقتی یک عطر می خرید کارخانه سازنده موظف است روی شیشه عطر یکی از نامها رابیاورد شما می توانید با خواندن آن متوجه شوید که عطرتان از کدام نوع بالاست.از دیگر گروه های عطرها می توان به ((دئودورانت ها)) که برای برطرف کردن بوی دهان((آنتی پرسیپرانت ها)) که از تعرق بدن جلوگیری می کند و افترشیوها که پس از اصلاح استفادهمی گردد نام برد.نکات حیاتی درباره عطرهاتااین جا با انواع عطرها و اسانس ها و طرز ساخت آنها آشنا شدید پس با خواندن نکات زیرمی توانید بهترین استفاده را از عطر داشته باشید.1- عطر را در نقاط نبض دار بدن استفاده کنید . نقاطی که جریان خون قوی بر پوست گرمتر از دیگرنقاط می باشد مانند مچ دست و پشت گوش و قفسه سینه و گردن و داخل آرنجها.2- عطر را به صورت چند لایه استفاده کنید. تا ماندگاری آن افزایش یابد.3- پس از 3,4 ساعت معمولا باید مجددا به خودتان عطر بزنید.4- عطر را در هوا روبروی خود اسپری کرده و از آن عبور کنید با این کار عطر به طور یکنواخت رویبدن می نشیند.5- زمان متحان عطر هنگام خرید اجازه دهید حداقل عطر به مدت 10 دقیقه روی پوست شماباقی بماند و زمانی که بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما آمیخته می گردد ایجاد بوی متفاوتیخواهد کرد. با این کار انتخاب بهتری خواهید کرد. همچین بیش از 3 عطر را همزمان امتحان نکنیدچون بینی شکا دیگر قدرت تشخیص نخواهد داشت.
۱۳۸۷ دی ۹, دوشنبه
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر