- دستبندي است كه از مرجان قرمز و صدف تهيه ميشود كه در مجلس عروسي به دست عروس خانم بسته ميشود. مفهوم اين دستبند در ميان مردم هند اين است كه با اين دستبند داماد به عروس قول ميدهد تا او را خوشبخت كند و او را هميشه دوست داشته باشد. هنديها به اين دستبند، دستبند عشق ميگويند. آداب و رسم غذا خوردن در هند هندىها آداب خاصى در مصرف غذا دارند، آنان در غذا خوردن اسراف نمىكنند، زيرا معتقدند با افراط در غذا دچار تنبلى شده و اين امر مانع رشد فكرى و جسمانىشان مىشود. از سويى ديگر سعى مىكنند غذاى مصرفىشان به چرخه طبيعت بسيار نزديك باشد. به همين دليل غذاهايى چون ماهى و گوشت را كه براي بهدست آوردن آن بايد موجود زندهاي را كشت و در نتيجه باعث برهم زدن چرخه طبيعت ميشود را مانع آرامش روح و نيايش با خدا مىدانند. از آداب جالبي که دارند، با دست غذا خوردن است که هيچ طبقهي خاصي را هم شامل نميشود، هندىها معتقدند براى غذا خوردن نبايد واسطهاى وجود داشته باشد تا انرژى بين غذا و انسان در تعامل باشد. شبيه گستره جغرافيايي ايران، عادات غذايي در هر منطقه هند متفاوت است به طور مثال در جنوب (شهرهايى چون حيدر آباد، شانل و...) غذاهاى تند مصرف مىكنند، در غرب (مثل كلكته) غذاى شيرين و در شمال (مثل دهلى) غذاى تند و روغنى. امّا در كل برخى غذاهاى مشترك را در همه مناطق هند مىتوان ديد. به طور مثال «دال» كه از حبوبات تشكيل شده است و معمولاً آن را بر روى برنج مىريزند و مىخورند، در تمام هندوستان بسيار رايج است. «دال» (Dal) را با عدس لوبيا و نخود ميپزند؛ ولى هر كدام از اين حبوبات به طور جداگانه پخته مىشوند و همين باعث تنوع در غذا مىشود. «دوساسامبار» (Dososambar) با اينكه غذاى مخصوص جنوب هند است، امّا مصرف آن در همه جاى هند بسيار رايج است. اين غذا از يك نان بلند و نازك تشكيل شده كه وسط آنرا سيب زمينى، پياز و فلفل ميگذارند و مىپيچند و براي جاشني هم از سس خاصى استفاده مىكنند، كه «چتنى» (Chatni) نام دارد و با نارگيل و خود سس «سامبار» (Sambar) كه حاوي سبزيجات مختلف است، درست شده است. باتورا (Batura) هم يكى از نانهاى معروف در هند است (البته بعد از نان چاپاتى) كه همراه با غذايى به نام چولا (Chala) خورده مىشود. چولا از نخود، گوجه فرنگى، پياز و فلفل و ادويه تشكيل شده و همانند خورشت درست مىشود و آن را با نان باتورا كه روغنى و پفى شكل است ميخورند. سمبوسه نيز غذايى آشنا و پرطرفدار است كه بيشتر به صورت عصرانه مصرف مىشود و در خيابانها مىتوان شاهد دستفروشهايى بود كه سمبوسه مىفروشند. در كل اينگونه معروف است كه طبقات محروم و پايين غذاهاى تندترى مصرف مىكنند و غذاها در طبقات بالا از درجه تندى كمترى برخوردار است. هندوها معتقدند كه گاو ماده را نبايد كشت و گوشت اين حيوان مفيد و مقدس را نبايد خورد، اين يكى از دلايلى است كه آنان از گوشت حيواناتى چون بز، گاو نر و گوسفند استفاده مىكنند. البته مصرف گوشت در بين هنديها چندان پسنديده نيست، حتى امروزه هم مىتوان هندوهايى را ديد كه در طول زندگىشان هرگز گوشت مصرف نكردند.
۱۳۸۹ خرداد ۵, چهارشنبه
آداب و رسم غذا خوردن در هند
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر