پرداخت اینترنتی به پرداختن پول از طریق اینترنت، در قبال دریافت کالا یا خدمات اطلاق می شود به طوری که این پرداخت بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک یا فروشگاه و از طریق اینترنت انجام می شود. در واقع خریدار با استفاده از کارت بانکی خود می تواند از اینترنت خرید کند و پول آن را همان موقع پرداخت نماید.
بانک ها به عنوان دروازه پرداخت اینترنتی
در حال حاضر بانکهای پارسیان، سامان، اقتصاد نوین، پاسارگاد، ملت، ملی، صادرات، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن و مؤسسه مالی و اعتباری سینا و بانکهای عضو شتاب این امکان را فراهم آورده اند که افراد بتوانند با استفاده از کارت های بانکی تحت شتاب، خرید اینترنتی انجام دهند. یعنی این بانک ها به عنوان دروازۀ پرداخت یا درگاه پرداخت یا در اصطلاح Gateway عمل می کنند. این به این معنی نیست که فقط کارت های همین 5 بانک قابلیت خرید اینترنتی را دارد، بلکه به این معناست که این بانکها امکاناتی را فراهم کرده اند که بتوان با کارت سایر بانک ها نیز خرید اینترنتی کرد و این امکانات خود را در اختیار فروشگاههای اینترنتی قرار داده اند.
مشخصات کارت های شتاب مورد قبول خرید اینترنتی
کارت های شتابی که قابلیت خرید اینترنتی دارند، علاوه بر شماره کارت 16رقمی، دارای شماره رمز اینترنتی و نیز کد CVV2 و تاریخ انقضاء هستند.
1- کد CVV2 و تاریخ انقضاء
کد CVV2 به صورت یک عدد 3رقمی (و به ندرت 4رقمی) مانند شمارۀ 16رقمی حک شده روی کارت، بر روی اکثر کارت ها حک شده است. مثلاً روی کارت های بانک های ملی ، ملت، صادرات، پاسارگاد، سامان، پارسیان و... حک شده است.
در کارت های بانک تجارت، کد CVV2 به صورت رقم 17، 18 و 19 بعد از 16رقم شماره کارت حک شده است.
شمارۀ درج شده بر روی کارت های بانک سپه شمارۀ حساب است و شمارۀ کارت نیست. برای فهمیدن شمارۀ کارت سپه خود به شعبۀ صادر کنندۀ کارت خود مراجعه نمایید.
نکته: صرفاً وجود کدCVV2 بر روی کارت ها، دلیل بر امکان خرید اینترنتی نیست، بلکه اصولاً باید بانک صادر کننده امکان خرید اینترنتی را فراهم کرده باشد. در حال حاضر تنها کارت بانکهای پارسیان، سامان، اقتصاد نوین، پاسارگاد، ملت، ملی، صادرات، کشاورزی، توسعه صادرات و صنعت و معدن و مؤسسه مالی و اعتباری سینا قابلیت خرید گستردۀ اینترنتی را دارند.
تاریخ انقضاء هم روی اغلب کارت های بانکی حک شده است و در صورت نداشتن تاریخ انقضا خالی بگذارید
2- رمز اینترنتی یا رمز دوم کارت
قابلیت خرید اینترنتی (پرداخت الکترونیکی) بر روی برخی از کارتهای اعتباری و بانکی فعال نیست و همانطور که ذکر شد مشخصه آن داشتن رمز اینترنتی، کد CVV2 و تاریخ انقضاء است.
شماره رمز اینترنتی، با شماره رمزی که شما هنگام استفاده از دستگاههای خود پرداز ATM وارد می نمائید متفاوت می باشد. حتی این رمز با رمز اینترنت بانک هم متفاوت است. البته در موارد معدودی ممکن است رمز کارت با رمز اینترنتی یکی باشد. مثل برخی کارت های بانک سامان.
اگر رمز اینترنتی مربوط به کارت خود را نمی دانید، به یکی ازدستگاه های ATM بانک خود مراجعه نماییدو از گزینه تغییر رمز رمز دوم کارت خود را ایجاد کنید و یا با بانک خود تماس بگیرید و بپرسید که آیا کارت بانکی شما قابلیت خرید اینترنتی را دارد یا خیر.
این مطلب از سایت اینترنتی ایفه برداشته شده است
رهنمای پرداخت آنلاینبانک پارسیان وجه خرید شما تضمین می باشد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر